Natursten eller porcelæn?

Ja, det er et godt spørgsmål for det er overvejende smag og behag. Der er dog nogle hensyn, som man kan tage stilling til inden man vælger materiale.

Porcelæn og keramiske fliser

Porcelæn og keramiske fliser er praktiske og nemme at vedligeholde. Materialet er ”lukket” og det sikrer, at ting der spildes ikke suges ned og pletter flisen. I stedet kan man bevare en flot overflade, og har man porcelænsfliser og keramiske fliser i sit badeværelse, kan man bruge skrappe rengøringsmidler til fx at holde kalk væk. Fordelene ved keramiske fliser er derfor, at man i en travl hverdag kan vedligeholde sine fliser nemt og hurtigt.

Naturstensfliser

Naturstensfliser er praktiske på en anden måde. De slides naturligt da materialet er gennemgående i hele flisen og holder sig derfor flotte i mange år. Dog skal man være opmærksom på, at natursten ikke tåler syreholdige produkter, hvorfor man fx i en bruseniche får de pæneste fliser, hvis man fx tørrer vandet af, når man har været i bad. Der findes specielle rengøringsprodukter til natursten, som hjælper med at holde kalk væk. Læs mere om forsegling her.