Terrakotta Lubelska

Lubelska
Restaureret terrakotta flise

 

Terrakotta Lubelska er en meget rustik terrakotta flise der er flere hundrede år gammel. Fliserne er samlet og gravet op fra gamle østeuropæiske landsteder, klostre, mejerier… De er derefter nænsomt renset og kan nu tilbydes som løsning der hvor man ønsker et rustikt look – som samtidigt ligner et gulv der har ligget der i 200 eller 500 år!

 

Terrakotta Lubelska

 

Flisen fås i målene 12 x 24-25,5 x 2,5 cm
og koster 60,00 mkr./stk. eller 1.920,00 kr./kvm.

Bemærk: der er her tale om virkelig gamle fliser, hvorfor stor farve variation forekommer fra flise til flise.

 

Terrakotta Lubelska restaureret flise er fundet forskellige steder i mellem Europa, hvor et moderne byggeri måske har afløst et gammelt byggeri. Derved er gamle materialer derved blevet overflødige. I dette tilfælde handler det om denne flotte hårdtbrændte terrakotta flise som typisk har ligget i mejerier, klostre eller i herregårde. I stedet for blot at smide disse Lubelska terracotta fliser ud, har entreprenøren solgt fliserne til Fired Earth, der herefter har restaureret fliserne nænsomt

Lubelska restaureret terracotta flise har et tydeligt sydlandsk præg og egner sig til mange af husets rum. Den kan dog ikke bruges udendørs da den ikke tåler frost. Flisen er en meget gammel (flere hundrede år)  håndæltet flise, hvilket tydeligt kan ses i flisens udtryk, som er meget rustikt.
Terrakotta Lubelska er ægte terrakotta. Ordet der  kommer af italiensk terracotta ‘brændt jord’, af terra ‘jord’ og cotta ‘ophedet’. Fliserne er lavet af specielt fremstillet ler som er æltet og brændt hvorved der skabes en varm, praktisk flise der kan benyttes i stort set alle rum. Typisk med en overflade der bare bliver flottere og flottere som årene går.
Fired Earth foreslår at terrakotta Lubelska fliserne før ibrugtagning behandles med/mættes med et linolie produkt, som påføres fliserne både før og efter lægning. Herved opnås en styrke og mætning af flisen så den ikke er modtagelig for væsker eller andet der kunne trænge ned i flisen. Derefter skal Lubelska have påført voks som giver fliserne et nødvendigt slidlag. Jo mere voks jo større slidstyrke. Og jo mere boning jo højere glans. Her efter har man et gulv der bare bliver flottere og flottere som årene går.