Terrakotta Grey

Grå terrakotta
Findes i to størrelser

Terrakotta Grey har et tydeligt sydlandsk præg og vil egne sig til mange af husets rum. Flisen er en håndæltet flise, hvilket tydeligt kan ses i flisens udtryk, som er meget rustikt. Terrakotta Grey kan ikke bruges udendørs da den ikke tåler frost.

Terrakotta Grey  er produceret i Spanien og er typisk sydeuropæiske i sit udtryk. Fired Earth tilbyder et stort udvalg af smukke håndlavede terrakotta fliser serier. Mange størrelser og farver. 

 

Terrakotta Grey Terrakotta Grey

 

Flisen fås i målene:

  • 13,7×28,2×1,8 cm: 45,00 kr./stk. eller 1.166,00 kr./kvm.
  • 29×29,5×2,3 cm: 100,00 kr./stk. eller 1.170,00 kr./kvm.

 

 

Ordet terrakotta  kommer af italiensk ” terra” = jord og ”cotta”=ophedet. Fliserne er lavet af specielt fremstillet ler som er æltet og brændt hvorved der skabes en varm, praktisk flise der kan benyttes i stort set alle rum. Typisk med en overflade der bare bliver flottere og flottere som årene går. Fired Earth foreslår at fliserne før ibrugtagning behandles med/mættes med et linolie produkt, som påføres fliserne både før og efter lægning. Herved opnås en styrke og mætning af flisen så den ikke er modtagelig for væsker eller andet der kunne trænge ned i flisen. Derefter skal flisen have påført voks som giver fliserne et nødvendigt slidlag. Jo mere voks jo større slidstyrke. Og jo mere boning jo højere glans. Her efter har man et gulv der bare bliver flottere og flottere som årene går.