Marmor fliser

Marmor fliser

Klik nedenfor og oplev de mange serier og få flere informationer herunder PRIS.

Anvendelighed

Marmor fliser har stor anvendelighed. Vi kan tilbyde marmor fliser i mange størrelser og nuancer, fra helt hvid til helt sort over grålige og beige toner.

Hvad er marmor

Det er en porøs kalksten, der som hovedregel er blødere end granit, men hårdere end både travertin og kalksten. Marmor brydes over hele verden som fx Sydamerika (Brasilien, Argentina, Colombia, Ecuador og Venezuela) og i Nordamerika (der findes marmor i Alabama, Georgia og Tennessee). I Skandinavien er der marmor i midt Sverige og i Norge. Marmor findes endvidere i Spanien, i Portugal, i Tyskland og i Belgien.

Italien er dog stadig i dag verdens vigtigste marmorproducent. Det mest berømte marmorbrud findes i Carrara i Norditalien, hvor man siden 283 f.Kr. har hentet en finkornet hvid type. Det var denne marmor, kejser Augustus benyttede til genopbygningen af Rom. Den udbredte anvendelse skyldes, at stenen er både smuk, stærk og holdbar, findes i rigelige mængder og er let at bryde og forarbejde. Den findes i mange farver og strukturer og kan poleres, så den får en smuk og glansfuld overflade.

Har du spørgsmål?
Få rådgivning af personalet i vores butik – vi står klar til at hjælpe dig.
Har du spørgsmål? - Ring til vores butik og få rådgivning nu - 33 93 93 31