Køkkenfliser

Fliser til køkken

Når man taler om køkkenfliser, vil de fleste tænke på vægfliser mellem bordplade og eventuelle overskabe. Det klassiske ”Backsplash” er bag komfur eller vask, hvor fliserne tager imod sprøjt fra vand, fedt m.v. Mange vælger i dag at bruge fliser langs hele bordpladen for at skabe et smukt helhedsindtryk i køkkenet.

    

Hvilken type fliser kan man bruge?

Som køkkenfliser på væggen over bordplade og komfur, kan man bruge de fleste typer fliser. Mange sætter fliser op som ren dekoration – og spiller fliserne sammen med resten af køkkenet, har det et utroligt flot udtryk i hele rummet. Men fliserne har jo også en praktisk funktion, nemlig at gøre rengøring lettere, hvor der er meget ”trafik”. En malet væg kan også sagtens bruges så længe vægmalingen har en fornuftig slidstyrke. Dog er fliser ofte nemmere at holde og samtidig bidrager virkelig smukt til indretningen.

Både natursten og porcelæn kan bruges som backsplash. Dog er der nogle forbehold, som man skal tage sig.

Porcelænsfliser
Glaserede vægfliser af porcelæn er ideelt som backsplash. De er slidstærke og tåler alle former for rengøringsmidler. Fedt og snavs fra madlavningen tørres nemt af, og væggen ser pæn ud igen. Har man valgt meget lyse fuger mellem køkkenfliserne, kan man forsegle fugerne med fugeforsegler, og det er nemt at renholde væggen i rigtig mange år uden væggen bliver slidt og grim at se på.

Natursten
Du kan også sagtens bruge natursten. De senere år har marmor fået plads i de danske køkkener igen – enten som bordplader eller som backsplash. Marmor er en klassisk natursten, men også kalksten vil fx kunne bruges i køkkenet.

Natursten tåler ikke syre. Det gælder i køkkenet for de syreholdige madvarer, fx citron, men du skal også være opmærksom ift. rengøring. Nogle rengøringsmidler indeholder nemlig syre. Undgå derfor skrappe rengøringsmidler, og brug i stedet en mild, ph-neutral sæbe til rengøring.

Vi anbefaler, at man forsegler naturstensfliser, uanset hvor man bruger dem, simpelthen for at ”lukke” flisens overflade så godt som muligt. Dermed afviser de nemmere fedt og snavs – MEN syre vil stadig kunne trænge ind i flisen.


Hjælp

Skulle du have behov for rådgivning i forhold til valg af køkkenfliser, behandling og vedligeholdelse er du velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Se mere på vores kontaktside her.

 

Har du spørgsmål?
Få rådgivning af personalet i vores butik – vi står klar til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål? - Ring til vores butik og få rådgivning nu - 33 93 93 31